Undgå svindel i din webshop

Der findes både mange risici og mange lovmæssige krav i forbindelse med betaling på nettet. En af de største fordele ved at lade en betalingsleverandør håndtere betalingen i webshoppen, er at leverandøren ofte kun har fokus på netop betalinger.

Hvad er svindel?


Svindel på nettet kan være når en person køber varer eller tjenester med et stjålet kreditkort, eller med kortoplysninger som han/hun er kommet i besiddelse af på ulovlig vis. Det kan også være når kunden påstår at han/hun ikke har benyttet kortet eller modtaget varerne eller tjenesterne, og derfor ikke vil betale for dem.

Hvordan kan man opdage svindel i en webshop?

Først og fremmest gælder det om at kende sine kunder, forstået på den måde at man identificerer nogle mønstre som er gældende for et ”normalt” køb. Det kan f.eks. være hvornår på døgnet der oftest handles, hvilke beløb der ofte købes for, osv. Det er også en god idé at være opmærksom på, når noget virker for godt til at være sandt – det er det som regel. I sådanne tilfælde kan det være en god idé at udføre en ekstra kontrol og dermed undersøge transaktionen nærmere. Kig f.eks. på om navn og adresse stemmer overens, hvor IP adressen kommer fra og andre ting som kan give en indikation omkring validiteten af købet. Det kan også være en god idé at tage kontakt til kunden og stille spørgsmål – der kan være en rigtig god grund til at en kunde indkøber 20 computere på én gang.

Hvad kan du gøre for at sikre dig mod svindel?

For at undgå svindel, kan du tillægge 3D Secure på alle dine korttransaktioner. Du kan også investerer i et anti fraud-værktøj, enten direkte i din webshop, eller gennem din betalingsleverandør. Et anti fraud-værktøj undersøger som regel en række parametre i betalingerne for at opdage mistænkelige transaktioner.

 

Opstart af webshop? Læs guiden "Online betaling" lige her.

3D Secure

3D Secure bruges til at identificere hvorvidt kortinformation og kortholder stemmer overens. Identifikationen sker via NemID første gang kunden benytter løsningen, og herefter via en sms-kode som kunden modtager hver gang han/hun møder 3D Secure ved online shopping. Webshops som benytter 3D Secure får en øget sikkerhed og minimerede risikoen for svindel i webshoppen. Såfremt det alligevel skulle lykkedes nogen at gennemføre en transaktion med stjålne kortoplysninger, er det den kortudstedende bank, og ikke webshoppen, som hæfter for beløbet. 3D Secure er altså den sikreste måde at beskytte sig imod svindel, men løsningen kan dog have konsekvenser for konverteringen, da kunden skal igennem et ekstra step i betalingsprocessen.

Læs mere om 3D Secure her.

 

Vil du vide mere om dansk e-handel, forbrugeradfærd og sikkerhed på nettet?
Så kan du hente vores e-handelsrapport om dansk e-handel herunder:

 

New call-to-action
Maria Pedersen

Maria Pedersen

Maria Pedersen arbejdede med online marketing i Nets (tidligere DIBS Payment Services).

Følg Maria Pedersen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.